Nem kerül ki a Szabad Európa Zacher Gáborral készült interjújának második része

HírKlikk 2021. április 17. 18:08 2021. ápr. 17. 18:08

Ma kellett volna megjelennie a toxikológussal készített podcast második részének, de az első felvonást követő kormányzati felháborodás miatt, egyelőre pihenteti a hanganyagot a Szabad Európa.

Zacher Gábor toxikológus a múlt héten podcast-interjút adott a Szabad Európának. Az interjúnak a múlt héten csak az első fele jelent meg, a második felének ma kellett volna megjelennie.

Az anyag azonban nem látott napvilágot. A Szabad Európa honlapján azt írta, ennek az az oka, hogy „a beszélgetés egyik következménye az lett, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője, Kásler Miklós szakmai tanácsadó testületének elnöke, Kollár Lajos a szaktárca e-mail címéről küldött üzenetében 63 szakmai tagozat vezetőjétől kérte, ítéljék meg, etikailag helyes-e, amit Zacher Gábor a Szabad Európának mondott”.

„A Szabad Európa minden országban, ahol jelen van, a felelősségteljes társadalmi vita színtere és a szabad véleménynyilvánítás fóruma. Ugyanakkor rendkívül fontos számunkra interjúalanyaink bizalma és védelme is, ezért Zacher Gáborral közösen úgy döntöttünk, hogy a vele készített beszélgetés második része egyelőre nem jelenik meg” – olvasható a portálon.