„Nem szabad hagyni, hogy Orbán és társai learassák bűneik termését”

HírKlikk 2018. december 9. 06:52 2018. dec. 9. 06:52

A New York Times közli William J. Vanden Heuvelnek az olvasói levelét, aki szerint ideje lenne szankcionálni Magyarországot.

Heuvel, a volt amerikai diplomata és üzletember hozta létre annak a New York-i emlékparknak a fenntartói alapítványát, amely a néhai Franklin D. Roosevelt elnök négy szabadságról szóló híres tételét hirdeti. E négy fő szabadság a szólás és véleménynyilvánítás szabadsága, a vallásszabadság, továbbá a nélkülözéstől, illetve a félelemtől való szabadság – hangzott el a Klubrádió nemzetközi lapszemléjében.

Az olvasói levél szerint "nem szabad hagyni, hogy Orbán és társai learassák bűneik termését. A budapesti Közép-európai Egyetem bezárása világossá teszi, hogy Magyarország hadat üzent a szabadságnak, ami a demokratikus világ válaszáért kiált" – írja William J. Vanden Heuvel. 

A levélíró úgy véli: 

"Magyarországot el kell szigetelni a NATO-tól és az Európai Uniótól, Budapestről vissza kell hívni az amerikai nagykövetet. Ezek a követelések most nyilvánvalóan teljesen irreálisak, de mutatja, hogy a dolgok odáig jutottak, ma már ilyen vélemények is megjelennek a nyugati médiában Magyarországgal kapcsolatban."