Nem volt hajlandó maszkot viselni az orvos, ezért rúgták ki a gyöngyösi kórházból

HírKlikk 2020. október 21. 06:38 2020. okt. 21. 06:38

Nem viselt maszkot a rendelésen, ezért rúgták ki a gyöngyösi kórházból a vírusszkeptikus orvost – írja a 24.hu.

A gyöngyösi Bugát Pál Kórház a honlapján adott magyarázatot a vírusszkeptikus orvos kirúgására: „Az intézmény folyamatosan ellenőrzi, hogy a közvetlen betegellátásban dolgozók viselik-e a maszkot. Dr. Pócs Alfréd a szakrendelései során nem használt maszkot, veszélyeztetve így az ellátottak, valamint a vele egy rendelőben lévő szakdolgozó egészségét".

Ahogy a 24.hu beszámolója nyomán a Hírklikk is megírta, a gyöngyösi kórház elbocsátotta az orvoskamara Heves megyei elnökét, az ortopéd szakorvost, akitől koronavírus-tagadó állításai miatt szeptemberben a Magyar Orvosi Kamara elhatárolódott.

Pócs Alfréd a portálnak elmondta, hogy a Bugát Pál Kórház igazgatója október 6-án hívta be és küldte el 25 év után azzal az indokkal, hogy Covid-ellenes. Bár ő azt állítja magáról, hogy nem vírustagadó, de úgy látja, hogy a koronavírus miatt, hátrányt szenvednek az ellátásban a nem fertőzött betegek. Jelenleg egy hónapos felmondási idejét tölti, a salgótarjáni és az ózdi kórházban ugyanakkor továbbra is dolgozik.

A kórház közleménye utal arra is, hogy Pócs több helyen vírustagadó konferenciát tartott. Erre hivatkozott a Magyar Orvosi Kamara is szeptemberi közleményében, amelyben Pócs Alfrédot ortopéd sebészként, harcos 5G elleni aktivistaként és az Orvosok a Tisztánlátásért Egyesület egyik vezetőjeként említette. A kamara az elhatárolódást az orvosnak a koronavírus-járvány kapcsán tett kijelentéseivel indokolta, mondván, azok jelentős részben tudományosan megalapozatlanok, félrevezetők és hamisak.

Forrás: 24.hu