Nincs más megoldás: meg kell szabadulni a NER rendszerétől

HírKlikk 2020. április 24. 12:03 2020. ápr. 24. 12:03

„A megoldást semmiképpen nem a bíróságon kell keresni, a NER rendszerét a politika szemétdombjára kell juttatni, és jogállami alapokra építve fel kell támasztani a Magyar Köztársaságot. Ahol nem a másik oldal porig alázása, megsemmisítése, hanem legalább valamiféle nemzeti minimum megteremtése lehetne a cél” – szögezi le legfrissebb blogjában Magyar György. Mindezt teszi az elmúlt napok politikai – a hazai közállapotokról  szörnyű kórképet mutató – adok-kapok több példájából levont tanulságként.

Már szinte megszoktuk, hogy hazugnak, tolvajnak, nemzetárulónak minősítik egymást a politikai ellenfelek. De azért eddig még terroristának nem nevezték a másként gondolkodókat, s hentesnek sem az egészségügyért felelős minisztert – olvasható a blogban, amely arra jut, hogy „ide vezetett a Nemzeti Együttműködés Rendszere”.

Két kirívó „szópárbajt” és azok utóéletét hozza fel Magyar példaként.

Az egyik az EMMI köznevelésért felelős államtitkára, Maruzsa Zoltán és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) közötti éles szóváltás az érettségi megtartásának, időpontjának kérése kapcsán. Az előbbi gyakorlatilag le-Vörös Hadsereg Frakciózta a PDSZ-t (megjegyzés: a hatvanas évek nyugat-németországi szélsőbaloldali terrorszervezete), amire válaszként öt szakszervezeti konföderáció követelte, hogy kérjen bocsánatot.

A másik példa Kásler Miklós és Szabó Tímea szócsatája. A Párbeszéd frakcióvezetője  hentesnek nevezte a minisztert, amiért elrendelte a kórházi ágyak felének a kiürítését, mire Kövér László a mikrofonja lehalkításával büntette őt.

Kétségtelen, hogy az alaptörvény szerint, a „véleménynyilvánítás szabadságának gyakorlása nem irányulhat mások emberi méltóságának a megsértésére” – mutat rá az írás, amely szerint azonban a fideszes alkotmány előírja azt is, hogy „Magyarország elismeri és védi a sajtó szabadságát és sokszínűségét, biztosítja a demokratikus közvélemény kialakulásához szükséges szabad tájékoztatás feltételeit”.

„Ha ez utóbbi rendelkezés érvényesüléséből indulunk ki, tulajdonképpen nincs is miről beszélnünk, mert a médiumok többsége állami felügyelet alatt áll” – vág oda Magyar, aki azonban citálja az  Alkotmánybíróságot is, amely szerint a közügyek és közszereplők esetében az „emberi méltóság korlátozhatatlan aspektusa csak az emberi státuszt alapjaiban tagadó véleménynyilvánítások egészen szűk körében jelenti a véleményszabadság abszolút határát”. Ebből kiindulva, lehet „hentes” egy miniszter, és „terrorszervezet” egy szakszervezet, amely tagjainak jó hírnevét ugyancsak védi a polgári jog.

A fejlemények fényében, Magyar megállapítja, hogy „a kormányoldal politikusai szabadon mocskolódhatnak, az ellenzékbe meg belefojtják a szót”. Majd rátér ez utóbbi eset „érdekes folytatására”: „Szabó Tímeát egy titkos szigeten lévő, illegális laboratóriumban hozták létre egy kullancs és Lendvai Ildikó DNS-éből” – írta kedden a kormányhoz bekötött Magyar Nemzet. Magyar György részletesen idézi, de nem minősíti  a hazai sajtóban ismeretlen szerző által írt cikket (azt már mi tesszük hozzá, hogy a mondatok persze önmagukért beszélnek), azzal zárva  a citátumot, hogy „Szabó egy nem létező párt tagja, de egy nagyon is létező háttérhatalom biológiai fegyvere. Közvetlenül a lélekre hat. Elpusztít minden értéket. Még arra is képes, hogy néhány ezer védőmaszk miatt, a határon túli magyarok ellen uszítson”.

Magyar ehhez már csak annyit tesz hozzá, hogy korrekten beszámol arról, mit is akart valójában mondani a Kövér által megszakított felszólalásában Szabó Tímea (aki sajtó- és személyiségi jogi pereket indít minden a fideszes média összes terméke ellen, amiért hamisan azt állították róla, nem támogatja, hogy a határon túli magyarok védőfelszerelést kapjanak). Nem mást, mint hogy semmi baj nincs azzal, ha a kormány segít a határon túli magyarokon, „azzal viszont igen, hogy az állítólagos hazai 20 milliós maszkkészlet hetek óta raktárban áll, nem osztják szét, miközben a kórházak, háziorvosok és az emberek nem jutnak hozzá a megfelelő védőfelszereléshez”.

Forrás: Hírklikk