Novák Katalin: 2010-ben gazdasági, politikai és morális válságból kellett visszahozni Magyarországot

HírKlikk 2020. január 21. 20:45 2020. jan. 21. 20:45

Magyarországot 2010-ben gazdasági, politikai és morális válsághelyzetből kellett visszahozni – mondta kedden Dublinban Novák Katalin.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a magyar családpolitikáról tartott előadást egy magas szintű szakértői fórumon az ír fővárosban.

A rendezvény után, az MTI-nek telefonon elmondta: előadásában kiemelte, hogy a magyar kormány immár tízedik éve a családok életkörülményeinek javításán dolgozik, igyekszik biztosítani, hogy a családok „évről-évre léphessenek egyet előre".

Az államtitkár szerint, e politika célja, hogy azok a fiatalok, akik családalapításban gondolkodnak, kapjanak meg ehhez minden lehetséges támogatást, annak érdekében, hogy annyi gyermekük lehessen, amennyit szeretnének, és akkor, amikor a gyermekeket vállalni szeretnék.

Magyarország ezért fordítja a költségvetés csaknem öt százalékát családtámogatásra; ez megközelíti a fejlett országok átlagának kétszeresét – mondta előadásában az Emmi államtitkára.

Forrás: MTI/Hírklikk