Novák Katalin és Ákos karácsonyi duettje a köztévében

Lendvai Ildikó 2020. december 16. 09:48 2020. dec. 16. 09:48

Novák Katalin és Ákos igazán énekelhetnének egy hangulatos duettet a köztévé karácsonyi műsorában. A téma a helyes női életvitel. Seperc alatt összepróbálhatják, hiszen egy-egy strófát már külön-külön előadtak, az is nagy siker volt.

A miniszter, akinek munkakörében a nemek közti egyenlőség előmozdítása is szerepel, óvta nőtársait a „rosszul értelmezett emancipációtól". Nem kell mindenben versenyezni a férfiakkal, „ne higgyék el, hogy...legalább olyan beosztással, legalább akkora fizetéssel kellene rendelkeznünk, mint a másiknak".

Hogy nem jó a két nemnek versenyben állnia, az természetesen igaz. Éppen az a kormány és az illetékes miniszter dolga, hogy versengés és harc nélkül is érvényesüljön az 'egyenlő munkáért egyenlő bért' elv. És nem az, hogy a nőket – például az elnőiesedett, alulfizetett pályákon dolgozó ápolónőket, pedagógusokat, szociális munkásokat – intse beletörődésre a maga havi 3 milliós összkeresetének angyali nyugalmából.

Ákos, az énekes már 2015-ben előállt a maga szólamával: „A nőknek nem az a dolguk, hogy ugyanannyi pénzt keressenek, mint a férfiak... Mi a dolguk a nőknek? Hát, mondjuk a női principiumot beteljesíteni."

Ritka az ilyen harmónia. Alig várom a duettet.

Ja, és persze a közös fellépésért Novák Katalin csak a fele gázsit kaphatja Ákoshoz képest. Végül is csak nő. Reméljük, nem hiszi, hogy ugyanakkora fizetéssel kell rendelkeznie, mint a másiknak.