Nyílt levélben fordulnak a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói Palkovicshoz

HírKlikk 2020. június 20. 13:36 2020. jún. 20. 13:36

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium vezetőjéhez fordulnak demonstrációjuk előtt a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói. Palkovicstól várnak választ arra, hogy mikor állítják le az intézmény alapítványi formába tervezett átalakítását.

„Értetlenül állunk az egyetemünkre váró drasztikus és hirtelen bekövetkező átalakítás előtt. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a szakmai egyeztetések a hátunk mögött zajlanak. Sem a vezetőség, sem mi nem ismerjük a modellváltásra kiszabott szűk időkeret okát, sem a garanciákat az oktatás és alkotás szabadságát illetően a továbbiakban” – áll a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóinak nyílt levelében, amelyet Palkovics László innovációs és technológiai miniszternek küldtek.

Mivel a diákoknak és az egyetem vezetésének is számtalan megválaszolatlan kérdésük van, személyes egyeztetést kezdeményeznek a miniszterrel. Mint írják, többek között szeretnének biztosítékot kapni arra, hogy azt a képzést folytathatják, amit elkezdtek, azokkal az oktatókkal, akik miatt felvételiztek.

„Továbbá úgy tudjuk, hogy egy törvénymódosítási javaslat szerint, a jövőbeni fenntartó alapítvány nevéből kikerülne az intézmény neve. Arról, hogy ez mit jelent, csak feltételezésekre hagyatkozhatunk, ezért lényegesnek tartjuk a pontos tájékoztatást, az okok, lehetséges következmények ismertetését”

– idézi a hallgatók petícióját a Magyar Narancs.