Nyíregyháza polgármestere bemutatott az akkugyárról kérdező momentumosnak

HírKlikk 2023. szeptember 24. 14:00 2023. szept. 24. 14:00

Nyíregyháza fideszes polgármestere ezt akkor tette, amikor Lengyel Máté, a Momentum helyi önkormányzati képviselője az akkugyárról tett fel kérdést.

A momentumos politikus a Facebookon számolt be az esetről. Megírta, hogy a városba tervezett akkumulátorgyár kapcsán a nyilvánosság elől zárt ajtók mögé bújtak a fideszes képviselők. Kérdésekkel csupán az ellenzéki frakció tagjai készültek.

Három körben tett fel kérdéseket a Momentum képviselője, voltak köztük szakmai kérdések a beruházásokról és a hozzájuk kapcsolódó fejlesztésekről, valamint a városlakók által hozzá eljuttatott észrevételekből. Például arról érdeklődött, hogy a munkásszállókon élő gazdasági bevándorlók a város egészségügyi ellátórendszerét veszik- e majd igénybe, vagy külön lesz számukra ilyen lehetőség?

Mint a képviselő leírta, kérdései kapcsán egyre inkább érezte, hogy a polgármester kezd feszült lenni, és amikor feltette az utolsó kérdést, hogy a polgármester hajlandó lenne-e sormunkát vállalni az akkumulátorgyárban, akkor Kovács Ferenc polgármester egyértelműen bemutatott a képviselőnek. 

„Bemutatott nekem és mindazoknak, akiket képviselek, akikért dolgozom” – írja Lengyel, aki jelezte, hogy ezt a félreérthetetlen választ továbbítja a kérdezőnek, és a lakosságnak. Erre a polgármester egyértelművé tette, hogy ezt neki üzeni, és újra megismételte a mozdulatot. Lengyel bocsánatkérésre szólította fel a polgármestert, azonban ő ezt nem tette meg. A képviselő később indítványozta, hogy a kézmozdulatot örökítsék meg a jegyzőkönyvben is, de ezt a polgármester megtagadta.

 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom