Nyugdíjasok eldorádója

Dr. Dávid Ferenc       2019. szeptember 24. 18:03 2019. szept. 24. 18:03

2019. május, Szeged,  – tízezer. „A szegedi Fidesz tiltakozik, amiért Botka László évi 10 ezer forintot adna a nyugdíjasoknak és az általános iskolásoknak Szegeden. Számolatlan ígérgetésnek nevezték az önkormányzati pluszpénzt. Rákövetkező pénteken jött a hír, hogy dehogy tiltakoznak, sőt azt javasolják, hogy ne 10 ezer, hanem 13 500 forintos juttatásban részesüljenek az idősek és a gyerekek, az extra pénzt pedig az önkormányzati médiától vonja el a szerintük hazug szocialista polgármester.” (444.hu)

2019. szeptember, Budapest, IX. kerület – hatezer. „Bácskai János, Ferencváros fideszes polgármestere ezúttal a kerületben élő, 65 év feletti lakosoknak ad fejenként 6000 forintot az idősek világnapja alkalmából. Ahhoz, hogy az idősek átvehessék a nekik járó 6000 forintjukat, csak regisztrálniuk kell magukat a ferencvárosi önkormányzatnál. Szó nincs kampányfogásról, ugyanis az időskorúak támogatását „mindig is kiemelt feladatként tűzték zászlóra".(Blikk)

2019. szeptember, Budapest, VIII. kerület – nyolcezer.Az idősek világnapja alkalmából idén is külön gondolunk rájuk, ezért a Városgazdálkodási és Pénzügyi Bizottság a mai ülésén arról döntött, hogy minden 65 év feletti józsefvárosi 8.000 forintos támogatásban részesül. A részletekről hamarosan postán értesítjük az érintetteket.” (Sára Botond polgármester és jelölt)

2019. szeptember, Budapest, VI. kerület – tízezer. Az utalványokhoz adott levélben Hassay Zsófia polgármester szavai szerepelnek, miszerint az önkormányzat vezetése kiemelt figyelmet fordít a terézvárosiak minden korosztályának megbecsülésére, így fontosnak tartja „a 62. életévüket betöltött vagy annál idősebb, a kerületben élő emberek tiszteletét és támogatását is”. (24.hu) Halkan jegyzem meg, hogy hazánkban a 2019. évben 64 év a teljes jogú öregségi nyugdíjkorhatár, a 62-64 év közöttiek vidáman dolgoznak, a szerencsésebbek jó fizetésért. Ők miért is kapják a tízezres utalványt? 

Megjegyzések, tanulságok:

- amit a fideszes polgármestereknek szabad szeptemberben, azt egy szocialista városvezetőnek már májusban tilos. Ezt jó lenne megjegyezni elvtikéim!  Az meg pláne felháborító, hogy a szavazati joggal nem rendelkező gyerekek is kapnak suskát. Tök’ fölösleges! Egyébként meg: a „balosok” ne jótékonykodjanak, arra vannak a tiszta szívű és tiszta kezű kereszténydemokraták!

- Még csak öt hónapja vagyok nyugdíjas, de hála Istennek azóta egyfolytában dől a lóvé hozzám. Megkaptam már az „Utalványos Rezsi”-t, mindjárt jön a nyugdíjkorrekció és a nyugdíjprémium, 2020. január 1. napjától meg beköszönt a horror nyugdíjemelés. Ha pedig a hatodik kerületben tízezret osztottak fejenként, akkor a tizennegyedikben sem lehet kevesebb. Itt épül az új Népstadion, és itt szántják fel és rombolják szét a Városligetet. Kárpótlásul - alsó hangon - ide a 10 „rongyot”, de inkább tizenkettőt!

- Szeptember 24-én írom soraimat. Remélem, hogy az árverés folytatódik (nem vagyok irigy) és október 10. körül a zalai, a borsodi és a békési kis falvakban már 20 ezer forint körül lesz a „törődünk az idősekkel” nevezetű nyugdíjas kortes-pénz. Ásotthalmon és Felcsúton pedig ennek is a duplája, de persze tőlük sem sajnálom.

Óriási és emelkedő a tét, látszik, hogy csak nagypénzzel lehet a játékba beszállni. Nyerni csak vakmerő és vad licittel lehet. A politikai zsugások „cinkelt lappal” játszanak, és nekünk nem volt és most sincs beleszólásunk a partiba. A kártyaasztalról leeső maradék jut a 2,7 millió nyugdíjasnak. Mint mindig. Megérdemeljük, illetve ezt érdemeljük…..