Obán szerint 2022 még a Covid előtt volt

HírKlikk 2024. október 13. 10:40 2024. okt. 13. 10:40

Átírták a hivatalos oldalán Orbán pontatlan beszédét, ami így sem sikerült pontosra.

Csütörtökön átadták az új Néprajzi Múzeum állandó kiállítását és az eseményen Orbán Viktor úgy fogalmazott:

„Két és fél éve, 2022 májusában jártunk itt utoljára, akkor nyitottuk meg az új Néprajzi Múzeumot. Vagyis ezt az épületet. Ha visszaemlékeznek, akkor az még a nagy menetelés időszaka volt. Akkor még a Covid előtt voltunk, a járványok előtt, a háború előtt, a szankciók előtt és az infláció előtt.”

A 444 azt írta, miután elhangzott ez a tévedés, a teremben pisszenés sem hallatszott. A jelek szerint ők is emlékeztek arra, hogy a Covid meg a járványok 2020/21-ben történtek, a háború 2022 februárjában tört ki, és az első szankciós csomag is februári. Orbán is zavartnak tűnt pár pillanatig, a szokásosnál is lassabban intonált.

Orbán beszédeit a miniszterelnok.hu oldalon egy-két napon belül mindig közzéteszik, ezúttal is ez történt. Az október 10-i beszéd azonban nem úgy került fel az oldalra, ahogy elhangzott. Először is a videót úgy vágták, hogy annak legelejét lecsippentették. Az a mondat, amelyben elárulja, hogy 2022 májusára gondol, kimaradt. Így legalább a videóban úgy tűnhet, hogy nem zavarodott össze a miniszterelnök.

Forrás: 444


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom