Ön is közölhet fotót Habonyról, amint mókásan mozgatja az orrát Ibizán

Föld S. Péter 2019. július 18. 16:24 2019. júl. 18. 16:24

Elutasította az Alkotmánybíróság Habony Árpád panaszát, aki azt sérelmezte, hogy a 444 fotót közölt róla, amit éppen egy ibizai szórakozóhelyen mulatozik. Habony, aki Orbán Viktor miniszterelnök megfogalmazása szerint nem szerepel a kormány fizetési listáján, rendszeresen mutatkozik a Fidesz prominenseivel. Lázár János és Rogán Antal elismerte hogy időnként kikérik a tanácsát, s Tarlós István főpolgármester is azt nyilatkozta egy interjúban, hogy évente kétszer találkozik Habony Árpáddal.

Amitől persze ő még nem feltétlenül közszereplő, még akkor sem, ha a Szépművészeti Múzeumtól nagy értékű festményeket kapott kölcsön, és egy ideje diplomata útlevele is van. Habony ennek ellenére magánembernek tartja magát, aki, mint mondta soha nem jelent meg a nyilvánosság előtt, személyét csak a sajtó kapta fel. Az Alkotmánybíróság azonban nem díjazta ezt az okfejtést, és határozatát azzal indokolta, hogy „a közhatalommal nem rendelkező, de a politikai életre hatással bíró személyek magánélete sem zárható ki teljes mértékben a közérdeklődésből, különösen, ha ez a nyilvánosság előtt zajlik.”

Ha van, aki már nem emlékezne az ügy előzményeire, annak a kedvéért elmondjuk, hogy a 444 még 2016 szeptemberében szúrta ki, hogy Habony Árpád, Orbán Viktor bizalmasa egy ibizai klubban múlatta az időt. A Heart klub reklámfilmjében szerepelt a magyar miniszterelnök tanácsadója, szabad szemmel még az is kivehető, hogy az orrát is mozgatta, amitől a megszólalásig hasonlított egy jóllakott tengeri malachoz.

Milyen emberek dolgozhatnak a 444-nél, gondolhatnánk, akik ibizai bárok promó filmjeit nézegetik, ahelyett, hogy tömött sorokban vonulnának a déli határok felé, hogy feltartóztassák a tranzitzónában fogva tartott embereket. De nem gondoljuk ezt, inkább elmondjuk, amit erről tudunk: mi, magyar adófizetők küldtük oda.

Járt már Habony Árpádnak ez a kis kiruccanás, megannyi munkával töltött év után. Hogy milyen munkát végzett Habony Árpád, azt nem tudhatjuk, Orbán Viktor szerint nem a kormánynak dolgozik, maga a miniszterelnök mondta, hogy Ilyen Nevű Ember nincs a fizetési listán. Habony Árpád tehát Ilyen Nevű Emberként ismert bizonyos körökben, de nem sajnáljuk tőle Ibizát, elküldenénk máshová is, ha tehetnénk, vennénk neki még a mostaninál is drágább autót, bérelnénk számára a jelenleginél is jobb helyen lakást, vásárolnánk neki drágább és főleg szebb ruhát.

Ilyenek vagyunk mi, magyar adófizetők. Teli a szívünk jósággal, ha valakiit megszeretünk, annak az életünket is odaadjuk, a pénzünkről most nem is szólva.

Meg hát, minek is tagadnánk, Szijjártó Pétert is nagyon megkedveltük. Valósággal a szívünkhöz nőtt ez a langaléta külügyminiszter, akinek 167 millió forintért kis kulipintyót vásároltunk Dunakeszin, előtte persze odaadtuk a pénzt a szüleinek, hogy ők azután egy élet megfeszített munkájának a verejtékével megvehessék a hivalkodónak tűnő, ám valójában csupán fényűző házikót.

Mi utaztattuk Kősa Lajost Új-Zélandra, mert épp ott játszott a Rolling Stones, és azt akartuk, hogy a Fidesz frakcióvezetője, volt debreceni polgármester, helyettünk is élőben hallhassa a Honky Tonk Woman-t.

Mi, magyar adófizetők vásároltunk Rogán Antalnak a Pasa Parkban egy egyre növekvő négyzetméternyi lakást, de nem azért, hogy pökhendinek látsszon, hanem, hogy a szomszédja lehessen egy bizonyos Csetényi Csabának, aki - e szomszédságtól nyilván teljesen függetlenül -, számos zsíros megbízást nyert el.

Ilyenek vagyunk mi, magyar adófizetők: magunkra már szinte nem is gondolunk, mindenünket odaadjuk azoknak, akiket szeretünk. Ha meg már nem szeretjük őket, akkor sincs baj: elveszik tőlünk maguktól, amiről úgy hiszik, hogy nekik jár.

Forrás: Hírklikk