Orbán is tudja, hogy egy napon Ukrajna is az EU tagja lesz

HírKlikk 2023. december 14. 18:00 2023. dec. 14. 18:00

Az uniós vezetők azzal kísérleteznek, hogy megvegyék Orbánt, miközben lázas tárgyalásokat folytatnak vele, hogy ne vétózzon. Beavatott források szerint még több pénzt ajánlanak neki és nem kizárt, hogy nyélbe is lehet ütni az egyezséget. Egy illetékes szerint valamit adni kell neki, ami rossz, de a dolgok már csak így mennek. Mindenesetre a megállapodás egyelőre borotvaélen táncol.

A Politico értesülései szerint az egyeztetéseken a magyar vezető szintén azt jelzi, hogy kész a megállapodásra. Egy magas rangú forrás szerint azonban a magyar politikus pontosan tudja, hogy Kijev egy nap bekerül a szervezetbe, és így mindenképpen meg kell találni a megoldást.

Iratxe Garcia, a szocialista frakció vezetője rámutatott: már nem is lehet összeszámlálni, hányszor akadályozta meg Putyin trójai falova az érdemi szankciókat, illetve késleltette a pénzinjekciókat Kijev számára. Hozzáfűzte: a zsarolás ismét csak azt támasztja alá, hogy túl kell lépni az egyhangú döntéshozatal elvén a közös külpolitikában.

 

Forrás: Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom