"Orbán számára az egészség ügye lényegtelen"

Kökény Mihály 2019. június 12. 10:46 2019. jún. 12. 10:46

A magyar egészségügy agóniája tovább tart.

A jelek szerint továbbra is lemaradnak ráfordításaink a visegrádi négyekétől, az EU átlagról nem is beszélve. A 2020. évi költségvetésben bőven jut élsportra és kormányzati kommunikációra, gyógyításra nem. Pedig stadionban és kormányzati propagandától még nem gyógyult meg senki, erre költ a magyar állam, Magyarországon propagandaminisztérium van, egészségügyi minisztérium nincs.

Orbán számára az egészség ügye lényegtelen. Ingoványos terület, rengeteg konfliktussal terhelt, ma is a hálapénz vezérel. Nem szívesen mennek szembe befolyásos lobbikkal. A szükséges reformoktól is félnek, pedig a „teljes körű, ingyenes, szabadon hozzáférhető” egészségügy ígérete tarthatatlan.

Emellett nem szívesen kampányolnak az egészségügyi esélykülönbségek csökkentésével, mert 1. az ilyen programok időigényesek, hozadékuk nem váltható szavazatokra a következő választásokon; 2. a szegények, romák, hátrányos helyzetűek támogatására amúgy sem szívesen költenek (lásd: családpolitikai konstrukciók), nyilván egészségük javítására se. 

Az üzenet: akinek szükséges, fizessen.

Forrás: Facebook