Orbán Viktor egykori ügyvédje is kapott 9 milliót a turisztikai pénzekből

HírKlikk 2020. október 29. 16:20 2020. okt. 29. 16:20

Bajkai István jelenleg már parlamenti képviselőként tevékenykedik, de ügyvédi irodájának cége 9 millió forint támogatást nyert el.

Az mfor.hu számol be arról, hogy a kormánypárti parlamenti képviselő, Bajkai István ügyvédi irodájának cége 9 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott balatonfüredi szálláshelyek fejlesztésére a Magyar Turisztikai Ügynökségtől.

A portál a Kisfaludy-pályázatok 2020-as nyertesei között talált rá az SBGK irodai szolgáltató és kereskedelmi Kft.-re, amely 6 millió forint vissza nem terítendő állami támogatást kapott az SBGK apartman fejlesztésére, valamint 3 millió forintot a balatonfüredi Kosztolányi társasüdülőre.

Az SBGK Kft. tulajdonosai között azonban egy Andrássy úti villában székelő SBGK ügyvédi iroda is szerepel, ahol Bajkai István is senior partner (résztulajdonos), de ügyvédi tevékenységét szünetelteti.

Bajkai 1995-ben csatlakozott az ügyvédi irodához és 2012 és 2018 között elnökségi tag is volt. Bajkai az egyik róla szóló portré alapján, többek között Orbán Viktor, Orbán Ráhel és Tiborcz István ügyvédje is.

Forrás: mfor.hu