Orbán Viktor karácsonykor is nagyon mérges

Föld S. Péter 2019. december 24. 08:57 2019. dec. 24. 08:57

Hírek szerint, Orbán Viktor nagyon mérges és fejcserékre készül, mert elégedetlen azzal a teljesítménnyel, amelyet a Fidesz nyújtott az októberi önkormányzati választáson. Más kormánypárti prominensek is bírálják a pártot, például a jelenleg a perifériára száműzött Lázár János, aki szerint változásra van szükség, mert csak egy megújult Fidesznek lehet esélye a 2022-es választáson.

A miniszterelnök és a volt kancelláriaminiszter egyébként nyitott kapukat dönget, mert a változás már megkezdődött. Az új kormányszóvivő például annyira fiatalos, hogy tegezi az embereket, egy másik, nála is fiatalabb, 22 éves nőt pedig helyettes államtitkárrá neveztek ki. 

Fancy lesz a Fidesz, trendi és szexi, akárki meglássa!

Nem csupán osztjuk a miniszterelnök aggályait, de egyet is értünk velük. Változásra van szükség, és már csupán azt kellene tisztázni, hogy mit kell érteni egy megújult, a választók számára vállalható Fideszen. Az bizonyosnak látszik, hogy egy megváltozott, a választópolgárok számára vonzó Fidesznek nem lehet tagja olyan személy, aki lopott, vagy lopni készült, és csak azért nem lopott, mert még időben észrevették, és rácsaptak a kezére. Nem lehet ennek a megváltozott Fidesznek tagja olyan ember, aki üzletelt Orbánnal, együtt köpködött vele szotyolát a felcsúti stadion VIP-páholyában, tapsolt, vagy akár csak egyszer is távolról integetett neki.

E megújult Fideszt nem lehet azokkal elképzelni, akik az elmúlt években az elesettek, a menekültek, vagy más kitaszítottak ellen uszítottak, vagy akik feleségüket, férjüket, fiúkat, lányukat, valamint minden rendű és rangú rokonaikat, csókosaikat, barátaikat, üzletfeleiket zsíros beosztásba helyezték. Természetesen e megváltozott Fidesznek nem lehetnek tagjai azok sem, akik segédkeztek a jogállam módszeres és szisztematikus lebontásában, akár úgy is, hogy csendben tűrték, amint Orbán és társai ezt a gazságot elkövették a sokat hivatkozott magyar emberek ellen.

Nem lehetnének a megváltozott Fidesz tagjai azok sem, akik tönkretették az oktatást, szétverték az egészségügyet, eltűrték és bátorították a korrupciót, valamint részt vállaltak abban, hogy magyarnak lenni a világban ma már nem dicsőség, hanem szégyellni való, vagyis, tevékenyen hozzájárultak ahhoz, hogy lesajnált páriái lettünk a világnak.

Mindebből következik, hogy ebben a megújult, a mostaninál több választó számára elfogadható Fideszben Orbán Viktornak nem lehet helye. De nemcsak neki: Kövér Lászlónak sincs helye benne, mint ahogy Rogán Antalnak, Kósa Lajosnak, Németh Szilárdnak, Gulyás Gergelynek sem. A lista bővíthető.

Ha mindez megvan, akkor már csak egyetlen akadály áll a megújulás útjába: meg kell változtatni a Fidesz nevét, és elfelejteni örökre.