Orbánék tovább terjeszkednek Szlovéniában

HírKlikk 2020. július 3. 11:00 2020. júl. 3. 11:00

Az állami tulajdonban lévő Telekom Slovenije a hírek szerint eladta Planet TV elnevezésű, problémákkal küzdő tévéállomását a magyar TV2-nek, amelynek tulajdonosa, Vida József  Orbán Viktorhoz köthető. A nem hivatalos – és még meg nem erősített – hírt a Požareport portál tett közzé kedden azzal, hogy az állítólag ötmillió eurós tranzakciót még nem zárták le – írja a ­Total Slovenia News.  A TV2 nem kívánta kommentálni az értesülést.

A Telekom Slovenije, amely a Planet tévét 2012-ben, Janez Jansa kormányzása alatt indította, nem erősítette meg, de nem is cáfolta a hírt.

Sajtóhírek szerint, a Planet TV fennállása óta már 80 millió eurónak megfelelő tőkeinjekciókat kapott különböző formákban, a tulajdonos pedig januártól keresett stratégiai partnert 49 százalékos tulajdonrészre, de később megváltoztatta elképzeléseit. Az utolsó csapás az volt, hogy az addig társtulajdonos görög Atenna Group ki akart szállni a vállalkozásból, és egy nemzetközi döntőbíróság döntése értelmében, a Telekom Slovenije kénytelen volt 23 millió eurót kifizetni a görög partnernek, ami jelentősen csökkentette a profitját.

Magyaroknak jelenleg két szlovéniai sajtóorgánumban van tulajdonrészük, az egyik a Demokracija című hetilap, a másik a Nova TV portál és tévéadó – mindkettő Janez Jansa pártjához kötődik.

Friss fejlemény

A magyar Media1 megkereste a TV2-őt, hogy megtudja, igaz-e a hír. A válasz: „„A sajtóértesüléseket nem kívánjuk kommentálni”.

Mint szakportál, megjegyzi: „a vállalatcsoport tehát sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta az ezzel kapcsolatban megjelent információt, ahogyan korábban az eladói oldal sem”.

Forrás: Hírklikk