Orbán minden jót kívánt a kilakoltatásra váró kilencgyerekes családnak

HírKlikk 2019. május 8. 19:19 2019. máj. 8. 19:19

Április 30-án lejárt a téli hónapokra hozott kilakoltatási moratórium, így a Magyar Hang által már bemutatott bemutatott kilencgyerekes zsámboki család közvetlen közel került ahhoz, hogy otthon nélkül maradjon. Ami azt is jelenti, hogy a gyámügy elvehet nyolc gyereket. A kilencedik nyáron lesz 19 éves.

Az édesanya végső elkeseredésében két hónapja levelet írt Orbán Viktornak. Kedden érkezett meg a válasz. „Köszönjük, hogy segítségkérő levelével megkereste Orbán Viktor miniszterelnök urat, amelyre megbízásából a Levelezési Osztály válaszol. Őszinte megértéssel és együttérzéssel olvastuk sorait, melyekben egyéni élethelyzetét osztotta meg velünk” – írták. Ezután felhívták az édesanya figyelmét arra, hogy a vonatkozó „kormányrendelet értelmében Miniszterelnök úr valamennyi egyedi, szakmai, szakigazgatási és hatósági kérdésben az illetékes szervek, illetve szakminisztériumok álláspontjára támaszkodik, így az egyéni megkeresések és igények tekintetében elbírálási-, beavatkozási lehetőséggel sajnos nem rendelkezik.”

A folytatásban javaslatok következnek, többek közt olyasmik, hogy Krisztina konzultáljon a volt férjével, kérjen önkormányzati bérlakást/ingatlant. Ezt Krisztináék megtették, azonban nem kaptak ilyen lakást/házat, mert nincsen az önkormányzatnak.

A miniszterelnöki levél így zárul: „Őszintén sajnáljuk, hogy a tájékoztatáson túl nem lehettünk a segítségükre. Helyzetüket átérezve, ezúton kívánunk Önöknek Miniszterelnök úr nevében kitartást és további minden jót!”

Via: magyarhang.org