Origo: a Soros-birodalom buszokkal szállítja fel a vasárnapi tüntetésre Setét Jenő híveit

HírKlikk 2020. február 22. 14:14 2020. feb. 22. 14:14

Az Origo című internetes lap szombaton megjelent cikkében azt írta, a teljes magyarországi Soros-birodalom felsorakozott a vasárnapi tüntetés mögött, amelyet a gyöngyöspatai kártérítés kikényszerítéséért rendeznek. A lap szerint, a demonstráció főszervezője az a Setét Jenő, aki szorosan kötődik Soros szervezeteihez és már több évtizede mindent elkövet a polgári kormányok lejáratásáért.

A cikkben az áll, a tüntetésen felszólalók között Soros György ismert aktivistái szerepelnek, köztük olyan is, akinek az alapítványa személyesen Soros Györgytől kapott 3 millió forintot.

A résztvevők számát úgy próbálják növelni, hogy vidékről buszokkal szállítják őket Budapestre, a buszoknak pedig a parkolást is megszervezik – írták.

Hozzátették, a demonstrációhoz elsőként csatlakozott a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ), az Amnesty International Magyarország és a Magyar Helsinki Bizottság.

Az említett három szervezet „teljes mértékben Soros György finanszírozása és ezen keresztül irányítása alatt áll. 2016-ban például Soros György a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) hálózatán és a Sigrid Rausing Truston (SRT) keresztül 426 695 142 forintot adott a TASZ munkatársainak fizetésére és a szervezet programjaira" – írták, hozzátéve, a legnagyobb összeget, 188 millió forintot 2015-2016-os intézményi támogatás címén kapta a társaság. A TASZ népszerűsítésére, )az adományozók és az önkéntesek számának szaporítására" 34 millió állt 2017 végéig az egyesület rendelkezésére – Sorosnak köszönhetően.

Az Amnesty International kapcsán megjegyezték, hogy 2018-ban globális kampányt indított  „I welcome" néven annak érdekében,hogy legalizálják az illegális bevándorlást, amit emberi jognak neveznek, ezért azt mindenki számára engedélyeznék. 2015-ben Soros Nyílt Társadalom Alapítványa a magyarországi pályázók között 4 millió 111 ezer 490 dollárt, vagyis közel 1,2 milliárd forintot osztott szét, aminek mintegy 40 százalékán a Helsinki Bizottság és a szintén bevándorláspárti TASZ osztozkodott. Ezen felül, a határsértő migránsoknak is adtak jogi tanácsokat a befogadóközpontoknál, amire további 48 millió 472 ezer 404 forintot kaptak – olvasható a cikkben.

Hozzáfűzték, az illegális bevándorlás segítése jó üzletnek bizonyult, ugyanis az Európai Bizottságtól 443 millió, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságától 113 millió forint támogatást kapott a szervezet.

A vasárnapi demonstráció támogatói között van a Tanítanék Mozgalom is. Róluk azt érdemes tudni, korábban határozottan tagadták, hogy bármilyen külföldi támogatást kapnának. Azonban kiderült, hogy a szervezet a korábbi támogatásokat az Alapítvány a Tanszabadságért számlájára várta. Az Alapítvány a Tanszabadságért 2013 és 2015 közötti pénzügyi beszámolóiból azonban kiderül, hogy támogatásának nagy része az Open Society Foundationtől, Soros György alapítványától származik – írta a lap.

A támogatók között – az Origo szerint – feltűnik az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet is, amely elismerte, hogy pénzt kapnak Soros Györgytől: 2017-ben nagyjából 145 millió forintot. Hozzátették, hogy a szervezet vezetője, Majtényi László, 2017-ben az ellenzék köztársasági elnökjelöltje is volt.