Óvodákban és bölcsődékben is találtak koronavírus fertőzöttet

HírKlikk 2020. november 27. 21:00 2020. nov. 27. 21:00

Az önkormányzati fenntartású óvodák és bölcsődék dolgozóinak tesztelése hétfőn kezdődött meg, azóta több tünetmentes fertőzésre is fény derült.

„A XIII. kerületben az önkormányzati intézményekben hétfő óta összesen 609 tesztet végeztek el, amelyek közül öt hozott pozitív eredményt” – tájékoztatta a hvg.hu-t Ladányi Zsolt, a kerület kommunikációs referense.

Ladányi a lapnak küldött válaszában azt írta, hogy 38 embert nem teszteltek, ők azért maradtak ki, mert az önkormányzatok is folyamatosan szűrik az alkalmazottaikat és őket a közelmúltban tesztelték.

A X. kerület óvodaiban 299 embert teszteltek, akik között tíz fertőzöttet találtak. A tájékoztatásból az is kiderült, hogy 56 dolgozó nem vállalta a vizsgálatot.

A kőbányai bölcsődékben 210 ember esett át a tesztelésen, közülük négynek lett pozitív a tesztje.

Az I. kerületben hétfő óta 250 tesztet végeztek el, ebből 75-öt pénteken. Az utóbbiak eredményeire még várni kell. A kerület közlése szerint, hétfőn további 45 embert fognak megvizsgálni. A 175 tesztelt közül mindössze egy ember mintája lett pozitív.

Akik fertőzöttek, azok otthon gyógyulhatnak és nem kell bemenniük munkahelyükre. A legtöbb most felfedezett fertőzött teljesen tünetmentes, éppen ezért nem derülhetett eddig ki, hogy hordozzák a vírust.

Forrás: hvg.hu