Papagájkommandós fejtágítás a Karmelitában

HírKlikk 2023. november 1. 12:50 2023. nov. 1. 12:50

Eligazítást tartottak a kormányhoz közeli média nagyágyúinak a Karmelita kolostorban. Minderre véletlenül derült fény: Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke szeretett volna végigsétálni a Karmelita előtt lezárt Színház utcán, ám a kerítés túloldalán álló rendőr nem engedte be. Ebben még nincs semmi különös, a Színház utcából – építkezésre hivatkozva – régóta ki vannak tiltva az egyszerű földi halandók, ám egyszerre csak megjelentek a kormány propagandáját szajkózó sajtó jelesei, akiknek a jelek szerint nem volt szükségük semmiféle, az építési területen egyébként kötelező védőfelszerelésre.

Gelencsér Ferenc azt a tájékoztatást kapta a rendőrtől, hogy a terület jelenleg le van zárva – írta a 24.hu. Ez egyébként a kerítésen látható táblán is olvasható, az van ráírva: védőfelszerelés nélkül és illetékteleneknek belépni tilos.

Gelencsér videójából viszont kiderül, hogy néhány ismert kormányközeli embernek nem volt szüksége védőfelszerelésre. Amíg Gelencsér a rendőrökkel beszélt, a lezárt területről egymás után sétált ki a Demokrata főszerkesztője, Bencsik András, aki nem csupán a pártállami Népszabadság pártrovatának volt oszlopa, és még 1986-ban a szovjet-magyar barátság fontosságát hangsúlyozta, de nemrégiben a melegek kivégzéséről fantáziált. Ugyancsak megjelent a Szabad Föld élén álló Gajdics Ottó, aki a Nyíregyházi Főiskola utolsó KISZ-titkára volt, valamint a TV2 hírigazgatója Szalai Vivien. (Utóbbi egy időben Kökény Roland kajakos olimpiai bajnok felesége és egyben edzője is volt.)

A Momentum elnöke néhány szót váltott is Gajdiccsal. „Épül a kommunizmus” – mondta Gelencsér, mire Gajdics – talán a rögtönzött fejtágító hatására volt ennyire frappáns - rávágta: neked.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom