Párbeszéd: a fenntartható fejlődés bizottsága elutasította a zöld témájú javaslatokat

HírKlikk 2023. szeptember 25. 16:10 2023. szept. 25. 16:10

Az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottsága hétfőn összesen tíz darab zöld témájú javaslatot utasított el, köztük a Párbeszéd öt indítványát – közölte Szabó Rebeka, az ellenzéki párt társelnöke, országgyűlési képviselője online sajtótájékoztatón hétfőn.

Szabó Rebeka javaslataikat ismertetve közölte, hogy fokozatosan kivezetnék a glifozát nevű gyomírtószert. A szernek rákkeltő hatása van, a maradványait a talajban és a vizekben is meg lehet találni – mutatott rá.

A képviselő hangsúlyozta, hogy a Párbeszéd a jelenleg tervezettnél nagyobb arányban csökkentené az üvegházhatású gázok kibocsátását, 2030-ig 12 százalékkal mérsékelné az ország energia-felhasználását, valamint növelné a megújuló energiák részarányát.

A társelnök hozzátette, hogy pártja a kémiai helyett a biológiai szúnyoggyérítést helyezné előtérbe.

A Párbeszéd javasolta, hogy súlyos szabálysértés esetén akár fel is lehessen függeszteni az akkumulátorgyárak és -feldolgozók működését, akkumulátort pedig ne lehessen veszélyes hulladékként visszahozni az országba – mondta Szabó Rebeka.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom