Polt Péter a Kínai Legfelsőbb Népi Ügyészség első legfőbb ügyész helyettesével találkozott

HírKlikk 2023. szeptember 28. 17:40 2023. szept. 28. 17:40

Dr. Polt Péter legfőbb ügyész szeptember 27-én a hivatalában fogadta Tong Jianming urat, a Kínai Legfelsőbb Népi Ügyészség első legfőbb ügyész helyettesét – adta hírül az MTI Országos Sajtószolgálatán keresztül a Legfőbb Ügyészség.

A megbeszélésen a legfőbb ügyész bemutatta az ügyészségnek a magyar jogrendszerben betöltött szerepét, hatásköreit, alkotmányos helyzetét. A közlemény szerint hangsúlyozta a különböző nemzetközi szervezetekkel folytatott, valamint a kétoldalú együttműködés fontosságát.

A felek tárgyaltak a magyar és a kínai ügyészségi kapcsolatok további erősítésének lehetőségeiről, amelyet mindkét fél fontosnak tart. Ennek keretében a két ország ügyészsége között 2015-ben kötött együttműködési megállapodás megújításának előkészítése is a megbeszélés egyik központi eleme volt.

A kínai legfőbb ügyész helyettes – a legfőbb ügyészi találkozó mellett – az ügyészi szervezet tudományos műhelyében, Országos Kriminológiai Intézetben, valamint a Központi Nyomozó Főügyészségen is látogatást tett.

Forrás: MTI-OS


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom