Putyin: a koronavírus elleni orosz sikereket szándékosan vonják kétségbe

HírKlikk 2021. február 24. 20:25 2021. feb. 24. 20:25

Az orosz elnök szerint a cél „a belső instabiltás kiprovokálása”.

 Az AFP beszámolója szerint  a 444 ír arról, hogy megjelent és beszédet mondott az orosz elnök a Szövetségi Biztonsági Szolgálat vezetői tanácskozásán szerdán.

Vlagyimir Putyin elárulta, hogy Moszkvának vannak információi arról, hogy a koronavírus elleni küzdelemben és az orvostudomány területén elért eredményeivel kapcsolatban „provokációk készülnek ellene”.

Putyin szerint Oroszország ellen „céltudatos információs kampány” zajlik, amelynek keretében sok kérdésben „megfellebbezhetetlen és alaptalan vádakkal” illetik.

Az elnök azt is felhozta, hogy Oroszországgal szemben a Nyugat a feltartóztatás politikáját alkalmazza, amelynek velejárója egy „következetes és nagyon agresszív” jelenség az, amely a külső határok mentén problémákat hoz létre „a belső instabiltás kiprovokálásának” és az ország külső ellenőrzés alá helyezésének érdekében.

Putyin hangoztatta, hogy a Nyugat beleavatkozik Oroszország belügyeibe és demokratikus eljárásaiba, valamint személy szerint ellene vetnek be titkosszolgálati eszközöket.

Forrás: 444.hu