Putyin tanár úr országos évnyitója

HírKlikk 2023. szeptember 4. 17:30 2023. szept. 4. 17:30

Az iskolaév megnyitója alkalmából Putyin tanár úr órát tartott az orosz tanulóknak. Videón közvetített beszédében nosztalgiával beszélt a szovjet időszakról, amikor az oroszok még egyetlen nagy országban éltek és – hála a szellemüknek – legyőzhetetlenek voltak. Bár ez utóbbi kitétel szerinte érvényes mára is, mármint, hogy az oroszokat nem lehet megverni.

Közölte, hogy fokozzák az erőfeszítéseket, mert egységes oktatási rendszert kívánnak bevezetni az új területeken is, amivel a The Washington Post szerint Ukrajnára utalt. Az új történelem tanterv igazolni kívánja az inváziót, vagyis, hogy neonácik ellen indult. E célból a következő két és fél évben csaknem 20 milliárd dollárnak megfelelő összeget költenek az elhódított körzetekben, hogy az ott élők érezzék: egy nagy ország részei és tapasztalják meg annak előnyeit.

Orosz nacionalisták ugyanakkor felháborodással értesültek arról, hogy Zaporizzsjában a családok 46 százaléka ukránul akarja taníttatni a gyerekét és nem oroszul.

Egyébiránt az elnöki intelemhez a keretet a kötelező heti ideológiai képzés adta, amelynek feladata, hogy katonás hazafiságot plántáljon a nebulókba. Az oktatásnak része a katonai képzés, amelyhez a programot a védelmi tárca dolgozta ki.

(A cikk csak előfizetők számára olvasható.)

 

Forrás: Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom