Recseg-ropog az orosz birodalom

HírKlikk 2023. szeptember 21. 17:45 2023. szept. 21. 17:45

Nem csupán az ukrajnai kaland okozott mélységes csalódást Putyinnak, a szeme előtt porlad szét az orosz birodalom. Most éppen Hegyi Karabah bizonyítja, hogy a Kreml képtelen akár csak a legkisebb befolyást gyakorolni egy olyan körzetre, amely egykor a Szovjetunió fontos része volt – állapította meg egy, a Yahoo-n is megjelent elemzés.

Az ukrán ellenállás csak megerősítette a volt szovjet köztársaságok ellenállását, főleg a Baltikumban, valamint Kelet-Európában, hogy megvédik magukat minden orosz fenyegetéssel szemben – mutat rá a szerző, aki szerint inog a szovjet erő, az látszik Közép-Ázsiában, valamint Dél-Kaukázusban is.

Az orosz békefenntartók képtelenek voltak megvédeni a Lacsini folyosót, amelyen át a segélyszállítmányok eljutottak Örményországból az azeri területen fekvő Hegyi Karabahba. Azaz Baku gyakorlatilag ostrom alá vette a területet.  Aligha kerüli el a közép-ázsiai köztársaságok figyelmét, hogy mennyire nem ért semmit az orosz-örmény védelmi megállapodás, és könnyen arra juthatnak, hogy érdemesebb a kínai kapcsolatot erősíteni. Peking  máris 50 milliárd dollár értékű befektetési egyezményeket kötött ezekkel az országokkal – olvasható a Yahoo-n megjelent írásban.

 

Forrás: Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom