Rendkívüli ülést tart hétfőn a parlament

HírKlikk 2020. július 31. 14:35 2020. júl. 31. 14:35

Az ülésre hétfőn, augusztus 3-án kerül sor, ellenzéki (DK-s) kezdeményezésre. A Fidesz már jelezte, hogy nem mennek el az ülésre, az így nem lesz határozatképes és hamar vége lesz.

Az Országgyűlés rendkívüli ülésének napirendi javaslatáról küldött ki leveleket az Országgyűlés sajtóirodája – írja a hvg.hu.

Az ülés tervezett napirendi pontjai között szerepel az Európai Tanácsban július 21-én elfogadott megállapodás, vagyis a hétéves uniós költségvetés és a helyreállítási alap.

Ez az a költségvetés, ami után Orbán azt mondta, hogy

a nagy fenét kapunk mi pénzt az EU-tól, az a pénz jár nekünk.

A kormánypárt nem akar vitázni a Brüsszelben történtekről.

„A baloldal a parlamentben akar cirkuszolni a brüsszeli veresége után” – reagált a napirendi javaslatra Kocsis Máté, aki szerint a baloldal az uniós költségvetési tárgyalásokból sem tanult semmit. „Miután hazugságokat terjesztettek Magyarországról, és azt akarták, hogy hazánk rosszabbul járjon, most a magyar parlamentet próbálják cirkusszá változtatni” – írta Kocsis, majd hozzátette, ebben a kormánypártok nem vesznek részt.

A Fidesz frakcióvezetője azt állította, a miniszterelnök az öt tárgyalási nap alatt 3 milliárd euróval többet szerzett az országnak annál, mint ami a korábbi, igazságtalan javaslatban szerepelt és visszaverte azt a zsarolási kísérletet, hogy a pénz felhasználását elfogult politikai feltételekhez kössék.

Kocsis elmondta, ez siker minden magyar számára. „A hazai baloldal ezt viselje el, hagyjon fel a Magyarország ellen folytatott politikával és ne cirkuszoljon.”