Richard Gere is beszáll az önkormányzati választásokba

HírKlikk 2019. szeptember 4. 10:58 2019. szept. 4. 10:58

Program alkotás és értelmes vita helyett kizárólag az ellenfél lejáratásán dolgozik a 18. kerületi fideszes hatalom - mindehhez nem kisebb nevet vettek elő, mint a színész Richard Gere-ét.

Bauer Ferenc Facebook-oldalára posztolt ki egy manipulált fotót, melyen eredetileg a színész szerepel, majd a testére montírozta az ellenzék jelöltjének, Szaniszló Sándornak fejét. Ezzel riogatva és álhíreket terjesztve a helyi lakosok körében. Azzal vádolják az ellenzéki polgármester-jelöltet, hogy megválasztása esetén migránsszállót építene a 18. kerületben. A fotót, azóta a 13. számú egyéni választókerület Fideszes képviselője eltávolította közösségi oldaláról.

Az ügyben megkerestük Szaniszló Sándort az ellenzéki összefogás polgármester jelöltjét, aki válaszában elmondta:

„Nyilván ez kimeríti az alaptalan rágalmazás tényét, ugye nagyon sok rágalmazási per szokott ezért indulni, meg is nyerném, de a kampánynak ezt a szakaszát inkább arra használnám, hogy minél több emberrel találkozzak és tényleg a helyi közügyekről beszéljünk, ami mindenkit érdekel fideszest is meg nem fideszest is. A 18. kerület fő problémája, hogy az utóbbi 9 évben egyszerűen nem történt semmi érdemi fejlesztés. A fővárosi beruházásokból lényegében teljesen kimaradt a kerület.”

Szaniszló azt is hozzátette, hogy habár feljelentést nem tesz, de választási bizottsághoz fordul még a mai nap folyamán.

„A mai napon a választási bizottsághoz fogunk fordulni ez ügyben, hogy állapítsák meg a jogsértést és a fideszes  kerületvezetést tiltsa el a hasonló lejárató akcióktól a kampány teljes idejére.”