Semjén részletfizetési kérelmet javasol Iványiéknak

HírKlikk 2023. szeptember 23. 13:40 2023. szept. 23. 13:40

„Jelenleg a kormánynak a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséggel szemben nincsen semmilyen tartozása. A kormány minden jogszerűen járó támogatást kifizetett és folyamatosan kifizet” – válaszolta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes levélben egy ellenzéki politikus kérdésére, aki azt tudakolta volna meg, hogy „miért nem fizeti meg a kormány a Magyar Evangéliumi Testvérközösségnek a jogszerűen járó támogatásokat?”

Bekezdéseken keresztül részletezte Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a kormány érvelését azzal kapcsolatban, hogy álláspontjuk szerint minden jogszerű összeget megfizetett a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségnek (MET), azaz az Iványi Gábor vezette közösségnek. A kormányzati politikus ezt egy képviselői kérdésre fejtette ki – írta meg a 444.

A kormánnyal ellentétben, ugyanis Iványi Gáborék másként értékelik a helyzetet. Azt állítják, hogy hónapok óta nem kapják meg a jogos összeget, a tartozásaikra hivatkozva, pedig a NAV azt is elvonja, ami beérkezne. A hét elején tartott sajtótájékoztatón a MET elnöke azt mondta, hogy az általuk működtetett intézményeknél a dolgozók tíz százaléka felmondott, hiszen alig tudnak fizetést adni a számukra.

„2010-2023 között a MET mindösszesen közel 26,5 milliárd forinthoz jutott. Erre tekintettel, aggódva figyelem, hogy a MET nem tudja felelősen működtetni intézményeit, és azzal, hogy munkavállalói után nem fizeti a társadalombiztosítási járulékot, veszélybe sodorja egészségügyi ellátásukat, valamint a nyugdíjukat is. A valóság tehát az, hogy nem a magyar állam tartozik a MET-nek, hanem a MET és szervezetei a magyar államnak, illetve közvetve saját alkalmazottainak” – ezt már Semjén Zsolt írta a fentebb már idézett válaszában.

De azért egy segítő javaslatot is megfogalmazott a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke Iványiéknak: „csak azt tudom javasolni, hogy a MET próbáljon megállapodni a NAV-val a részletfizetésben, majd – az ismertetett állami támogatásokkal felelősen gazdálkodva – próbálja megoldani a felmerült problémákat.”

Forrás: 444


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom