Sikeres volt a polgármester akciója a visszavitt szeméttel

HírKlikk 2023. szeptember 2. 13:00 2023. szept. 2. 13:00

Illegális szemetet küldött vissza a II kerületi polgármester, Őrsi Gergely a cégnek, amelytől az származott, és több megoldást is ajánlott az illegális hulladéklerakás helyett. Azt is javasolta a cégnek, inkább vegyenek részt egy-egy közösségi takarításon, esetleg ültethetnek fákat. Úgy tűnik, eredményes volt az akció, a cég a sajnálkozáson túl, felajánlotta, hogy csatlakozik a kerület által szervezett közösségi takarításhoz, erdőültetéshez.

„Visszavittük az illegálisan lerakott hulladékot eredeti tulajdonosának. Sajnos továbbra sem ritka az illegális szemétlerakás, bár bízom benne, hogy egyre kevesebb ilyen esetben kell eljárnunk „– írta meg Facebook posztjában Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere.

A polgármester azt is tudatta, az ilyen hulladékkupacok esetében mindig igyekeznek megtalálni, honnan is érkezhetett, és amikor ez sikerül, visszavisszük eredeti tulajdonosának, miközben megindul a megfelelő eljárás.

Ez alkalommal is így történt. „Tömérdek bizonyíték és iratok egész sora feküdt az illegálisan lerakott szemét részeként az utcán, így megállapítható volt, hogy az eredetileg az OVB nevű cégtől származik.”

Ezután a polgármester több megoldást is ajánlott az illegális hulladéklerakás helyett. Mint írta: „Ezek közül talán a legegyszerűbb az lett volna, ha beszereznek néhány FKF-s kommunális hulladékgyűjtő-zsákot, hiszen előfordul, hogy valaki az átlagosnál több hulladékot termel, ilyenkor ezeket az emblémázott zsákokat megtöltve, a kuka mellé helyezhetik, és az FKF kollégái el fogják vinni ürítési napokon. Egy zsák ára 750 Ft 

A cégnek jó szívvel ajánlom, hogy inkább vegyenek részt egy-egy közösségi takarításon, esetleg ültethetnek fákat, Miyawaki-erdőt, ezzel jót is tesznek, és pozitív reklámértéke is lehet hasonló akcióknak.”

Nem volt eredménytelen az akció, az OVB  Magyarország válaszolt is a polgármester posztjára. Azt írták: „ Sajnálattal olvastuk a fenti bejegyzésben, hogy Bimbó úti irodánk költöztetésekor néhány zsák véletlenül, tudtunkon kívül a közterületre került.

Természetesen nem kívántuk illegálisan az iroda elé lerakni azokat. Köszönjük a kerület gyors intézkedését, a zsákok visszakerültek hozzánk és gondoskodtunk azok megfelelő tárolásáról. Egyetértünk abban, hogy kiemelten fontos környezetünk védelme és tisztán tartása, ezért polgármester úr javaslatának megfelelően, szívesen csatlakozunk a kerület által szervezett közösségi takarításhoz, erdőültetéshez!”

A polgármester megnyugtatta őket, a felajánlást köszönik, természetesen élni is fognak vele, és jelezni fogják, mikor csatlakozhat a cég a faültetésekhez és közösségi takarításhoz.

 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom