Sok a homály Orbán és Porosenko elmaradt találkozója körül

HírKlikk 2023. december 5. 16:25 2023. dec. 5. 16:25

A volt ukrán elnök és Orbán Viktor meghiúsult találkozója körül sok a rejtély.  Petro Porosenko habzott a dühtől, amikor az ukrán titkosszolgálat megtiltotta, hogy elhagyja az országot, noha képviselőként engedélyt kapott rá a törvényhozástól. Csak éppen pártja sem említette egy szóval sem, hogy tárgyalópartnere a magyar kormányfő lett volna.

Először Budapest is mismásolt, mígnem Szijjártó Péter tegnap közölte, hogy valóban tervben volt a személyes egyeztetés, amelyet az ukrán politikus kezdeményezett, és hogy Orbán hajlandó bárkivel leülni. De miről lett volna szó? Az ukrajnai békéről? Szóval titokzatos az egész történet – írta a Die Presse.

Volodimir Zelenszkij ellenfelei számára ajándék volt az incidens, amelyet a magyar kormány is meglovagolt: Kovács Zoltán gúnyorosan úgy nyilatkozott, hogy a magyar fél semmilyen szerepet nem kíván játszani az államfő és elődje csörtéjében. 

Szerinte az egész história azt támasztja alá, hogy Ukrajna még nem érett meg az uniós tagságra.
 
(A Die Presse cikke csak előfizetők számára olvasható.)



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom