Szabadság, elvtársak!

Föld S. Péter 2020. január 17. 14:19 2020. jan. 17. 14:19

A Fidesz nem győzi ellenfelei orra alá dörgölni, hogy Magyarországon a sajtó sokszínű és szabad. Nem vitatkoznánk a megállapítással, magunk is ezt tapasztaljuk. Különösen a megyei napilapok sokszínűek – amint az a képen is jól látható.

Egy régi dakota közmondás szerint, szabad sajtóban szabad újságíró azt ír, amit szabad. A fotón látható megyei napilapok is választhattak volna más témát maguknak. Írhattak volna az ausztráliai tüzekről, a gyöngyöspatai balhéról, amikor kiderült, hogy a kormány a saját törvényeire is magasról tesz.

A megyei lapok szabadon és függetlenül, valamint a sokszínűséget szem előtt tartva, úgy döntöttek, hogy inkább Orbán Viktortól idéznek, mert arra jutottak, hogy ma ez érdekli a legjobban az embereket. Hiányérzetük lenne a magyar embereknek, ha nem kapnák meg a napi Orbán Viktorukat.

Ezért döntött úgy a KESMA uralma alá hajtott szabad és sokszínű vidéki sajtó, hogy függetlenségének és sokszínűségének bizonyítékaként, Orbán Viktortól idéz egy mondatot. Ugyanazt a mondatot természetesen, mert az összes szerkesztő ugyanazt a mondatot tartotta a legfontosabbnak.

Szabadság, függetlenség, sokszínűség és a haza fényre lesz derülve.