Szabó Tímea: Orbán járványkezelése megbukott

HírKlikk 2021. április 8. 06:11 2021. ápr. 8. 06:11

Elsősorban a koronavírus-járvány elleni védekezésről volt szó napirend előtt az Országgyűlés szerdai ülésén.

Szabó Timea, a Párbeszéd képviselője szerint Orbán Viktor járványkezelése megbukott, mert nem akart segíteni az embereken, miközben az összes európai ország időben, hatékony intézkedéseket hozott, megerősítette az egészségügyet és segített a munkavállalóknak, vállalkozásoknak.

Közölte: az elmúlt napon Magyarországon 311-en haltak meg, a járvány kitörése óta nem volt ilyen magas ez a szám. Magyarország élen jár a járvány miatti halálozások tekintetében, ezt már nem lehet szépíteni – fogalmazott.

Úgy vélte, a 2,5 millió beoltott nem jelent 2,5 millió védett embert, mert nem kapta meg még mindenki a második oltást. Folytatni kell a védekezést, oltani kell az embereket és nem arra biztatni, hogy elhiggyék: vége a járványnak – mondta.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára úgy válaszolt, a kormány a szakemberek javaslatai alapján hozza meg a döntéseket. Ha az ellenzék javaslatait követnék, sokkal kevesebb beoltott lenne ma Magyarországon, ráadásul a baloldali pártok azonnali nyitást követeltek a harmadik hullám idején, most pedig az újraindítás miatt kritizálnak – mutatott rá.

Kiemelte: az ellenzéki pártvezetők beoltatták magukat, miután korábban elbizonytalanító kampányt folytattak, és míg másokat lebeszéltek az oltásról, maguknak beadatták. Azért kaphatták meg a vakcinát, mert az oltási terv működött, és a kormány szerzett oltóanyagot – fűzte hozzá.

Forrás: MTI