Szeptemberben sem ürül ki a Balaton

HírKlikk 2024. szeptember 2. 03:45 2024. szept. 2. 03:45

A Balatoni Turizmus Szövetség kérdőíves felmérést végzett a Balaton partján pihenő gyermekes családok körében.

A friss felmérés szerint a szülők 91 százaléka úgy nyilatkozott, hogy szeptemberben, a hétköznapokon már biztosan nem térnek vissza a Balatonra, akármilyen meleg is lesz. Ez jól mutatja, mennyire meghatározó szerepet játszik az iskolakezdés a családok nyaralási szokásaiban – írja a sonline.hu.

A balatoni nyaralók körében egyre inkább előtérbe kerül a tudatos tervezés. Az idei év adatai szerint a szülők 67 százaléka legalább egy-három hónappal előre foglalta le a szállását. Ugyanakkor a spontán utazás varázsát kevesen vállalták, különösen az iskolakezdés előtti hajtásban.

A felmérés eredményei azt is mutatják, hogy a szülők többsége szeretne többet utazni, mint amennyit az idei évben megtehetett. A válaszadók 87 százalékának határozott szándéka, hogy ha jövőre lehetőségük adódik, többet szeretnének a Balatonon pihenni.

Ahogy véget ér a nyári vakáció és a gyerekek visszatérnek az iskolapadokba, a Balaton is csöndesebb, meghittebb arcát mutatja. Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke szerint nem kell attól tartani, hogy a Balaton kiürülne ősszel. Az őszi időszakban azok a turisták érkeznek, akik a nyári zsúfoltság után a nyugalomra és a csendes pihenésre vágynak.

A „csendes utazás” egyre népszerűbb trend, különösen azok körében, akik a nyüzsgő mindennapokból szeretnének elvonulni. A Balaton tehát nem csupán a nyári nyaralások helyszíne, hanem egy olyan menedék, ahol a látogatók újra összhangba kerülhetnek önmagukkal és a természettel az őszi hónapokban is.

Forrás: sonline.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom