Szeretne időutazni? Olvassa el, mit ír a kínai pártsajtó Karácsonyról!

HírKlikk 2021. június 10. 14:45 2021. jún. 10. 14:45

„Kína oktatási olajágát a magyar ellenzéki politikusok politikai sárdobálási kampányra használják fel” – ezzel a címmel közölt nagyon hosszú cikket a Kínai Kommunista Párt felügyelete alatt álló, Global Times című kínai lap. A cikk tartalma és stílusa tökéletesen megfelel a lap pártállásának, és régmúlt időket idéz.

Mutatóba alább csak néhány mondat: 

„A megrendezett felháborodás természetesen egy Kína-ellenes tábor legújabb mutatványának bizonyult. Felforgató csoportok sora – tibeti szeparatisták, Tajvan, és amerikai alapítású, Kína-ellenes intézetekhez kötődő tudósok” állnak a lap szerint a történtek mögött. 

A három budapesti utca új elnevezésével a cikk szerint Karácsony „Kínával akar szembehelyezkedni”. „Megfigyelők szerint az lett a trükkje, hogy félrevezesse a szavazókat és konfrontációt szítson a Fudan Egyetem ügyében”, mindezt azért, mert miniszterelnök akar lenni, és így támadja a hivatalban lévő kormányt. 

„A nemzetbiztonsági kockázat egy másik jól ismert érv, amellyel gyakran élt vissza az Egyesült Államok, és most Karácsony alaptalan vádjainak eszközévé lett”.

 „Az utóbbi években Amerika a szövetségeseit arra vezette, hogy ideológiailag élesebben helyezkedjenek szembe Kínával, ez egészségtelen politikai légkörhöz és Kínával szembeni, mélyen gyökerező előítéletekhez vezetett Európában. Karácsony és Krekó Péter (akit szintén idézett az írás - a szerk.) megfigyelők szerint amerikai érdekeket szolgál” – írta a Global Times  cikke, amely még hosszan folytatta ugyanebben a hangnemben.

Forrás: Hírklikk