Szlovákiai választások: legalább tíz százalékkal magasabb a részvételi arány, mint legutóbb

HírKlikk 2023. szeptember 30. 16:40 2023. szept. 30. 16:40

Legalább tíz százalékkal magasabb a részvételi arány az előrehozott szlovák parlamenti választáson mint három és fél éve - jelentette ki az M1 aktuális csatorna helyszíni tudósítója a közmédia Híradójában.

Bartók Csaba, a szlovákiai Szepsiből élőben bejelentkezve elmondta: a magyarok szempontjából fontos, hogy ne csak az északi területeken legyen nagy a választási kedv.

A felvidéki magyar pártnak, a Szövetségnek becslések szerint mintegy 180 ezer szavazatra van szüksége ahhoz, hogy bejusson a Parlamentbe - mondta, hozzátéve, hogy az elmúlt hónapok kampánya során többször elhangzott a pártvezető politikusoktól, hogy ezúttal a bejutás sikerülhet.

A tudósító kiemelte, hogy a Szövetség "kormánytényező is lehet," mert az előrejelzések szerint a közel egyforma erővel bíró szociáldemokraták és a liberálisok sem tudnak egyedül kormányt alakítani.

Bartók Csaba elmondta, hogy az első választási részeredményeket várhatóan este tíz óra után, az urnazárásokat követően közli majd az országos választási bizottság.

Forrás: MTI/Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom