Tanácsköztársaság típusú vendettát vizionál Tarlós István

HírKlikk 2020. október 5. 09:44 2020. okt. 5. 09:44

Tarlós István szerint „a kormánypártoknak kommunikáció területén össze kell szedniük magukat, nem szabad hagyniuk, hogy az eredmények elsikkadjanak és helyettük luftballonná felfújt ügyekről folyjon a végtelen vita”. A korábbi főpolgármester ezen túl is mondott érdekes dolgokat a Magyar Nemzetnek adott interjújában, amelyet a 24.hu szemlézett.

„Nem kellene mást tenni, mint megnézni a 2019. december 31-i adatokat, és értelmetlenné válna a sok handabandázás" – kommentálta Tarlós Budapest pénzügyi helyzetét, és az arról szóló városházi kommunikációt. Szerinte stabil a főváros likviditási helyzete.

„Úgy látom, a főváros most legalább 2022-ig időhúzásra játszik" – mondta Tarlós, aki szerint lassan, körülményesen működik jelenleg a Fővárosi Önkormányzat.

„Szinte minden 2022-ről szól" – vélekedett Tarlós, aki szerint „a kormánypártoknak észre kell venniük, hogy itt most nettó módon az indulatokra, a hangulatra épít a hatalomra éhes, távolról sem természetes ellenzéki összefogás”.

„A DK és a Momentum vezetőinek nyilatkozataiból kiindulva, esetleg könnyen számítani lehet egy Tanácsköztársaság típusú vendettára. Ez kellemetlen társadalmi esemény, de lenne ennél súlyosabb is" – ment tovább Tarlós, aki a súlyosabb következmények közé azt sorolja, hogy „a legfontosabb sorskérdések kezelése tekintetében (illegális bevándorlás, nemzetállamiság, kultúra, családmodell, családpolitika) 180 fokos fordulat állna be”.

„A hamis kommunikációval szemben csak a tények szakadatlan és produktív stílusú ismétlésével lehet küzdeni" – mutatott irányt a kormánypárti politikus, majd saját sorvezetőjének megfelelően, közölt egy tényt:

„Nem a teljesítmény alapján dől el ma Magyarországon egy választás, hanem azon, hogy ki, milyen hangulatot tud teremteni."