Több ezer katonával segíti Észak-Korea Putyinék háborúját

HírKlikk 2024. október 12. 13:30 2024. okt. 12. 13:30

Észak-koreai katonák jelenleg is részt vesznek az ukrajnai harcokban, egy ukrán katonai hírszerzési tiszt arról számolt be, hogy néhány észak-koreai tisztviselő megfigyeli az orosz erőket, és elemzi a harctéri helyzetet az oroszok által megszállt területeken. Ugyanakkor Ukrajna eddig nem észlelte észak-koreai katonai egységek aktív jelenlétét az országban.

Az ukrán hírszerző szerint „több ezer" Észak-koreai gyalogos katonát képeznek ki Oroszországban, és az orosz katonai vezetés akár 2024 végéig bevetheti őket Észak-koreai az ukrajnai frontvonalon, vagy az orosz határ menti területeken, hogy így felszabadítsanak orosz tartalékosokat az ukrajnai harcokhoz – írta a The Washington Post értesülései nyomán az atv.hu.

Dél-koreai és ukrán tisztviselők arra utalnak, hogy Észak-koreai katonai személyzet az oroszok által megszállt donyecki területeken is tevékenykedik. Egy ukrán rakétacsapás a Donyeck város közelében több Észak-koreai katonai tisztet megölt.

Az egyelőre nem világos, hogy Oroszország hány Észak-koreai katonát vethet be a fronton, de ez segítheti az orosz erőket abban, hogy további erőforrásokat mozgósítsanak Ukrajnában és meghosszabbítsák a 2024 nyári offenzívájukat.

 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom