Tömeges visszahívás a Suzuki két modelljénél

HírKlikk 2024. augusztus 24. 18:30 2024. aug. 24. 18:30

Tömeges visszahívást rendeltek el a 2019 óta Magyarországon gyártott Suzuki Vitarák és S-Crossok körében a hibás párolgásszabályozó rendszer miatt – erről kapott egy levelet a Pénzcentrum olvasója is. A gyártó értesítése szerint pótalkatrészt egyelőre nincsen, folyik a beszerzés, majd később értesítik az autótulajokat arról, hogy mikor lehet a szerelőhöz menni. A visszahívás már az Európai Bizottság adatbázisában is megjelent. 

Azt nem tudni, hogy pontosan hány autót érint az ügy, de ez a két modell gyakorlatilag évek óta vezeti a hazai eladási statisztikákat, így akár tízezres nagyságrendről is szó lehet – olvasható a portál cikkében. Mint a visszahívási értesítőben írják, a hiba miatt fennáll a párolgó üzemanyag légkörbe jutásának lehetősége, ami a vonatkozó előírásoknak való nem megfelelőséget eredményezhet.

Ugyanakkor nem kell a szerelőhöz rohanni, mint az olvasónknak küldött értesítő fogalmaz: a javításhoz szükséges alkatrész még nem áll rendelkezésre, beszerzése érdekében a Magyar Suzuki Zrt. mindent megtesz. Az autótulajokat egy újabb levélben fogják értesíteni, ha lesz megfelelő alkatrész, ekkor a hibát ingyenesen javítják.

Időközben az Európai Bizottság adatbázisában is megjelent a visszahívás, amely szerint a dolog több Magyarországon gyártott Suzuki modellt is érint.

Egészen pontosan az alábbiakat:

SX4/S-Cross: 05/09/2019 - 09/05/2024 közötti gyártás

Vitara: 03/09/2019 - 24/05/2024 közötti gyártás.

Tehát aki az elmúlt öt évben vett Suzukit, az készüljön, hogy fog ilyen értesítést kapni.

Forrás: Pénzcentrum


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom