Toroczkai: visszatérhet a Mi Hazánk Törökszentmiklósra

HírKlikk 2019. július 3. 18:33 2019. júl. 3. 18:33

Visszatér a Mi Hazánk Mozgalom Törökszentmiklósra, ha bármikor közbiztonsági probléma lesz, s ha úgy látják, újra szükség van a jelenlétükre - közölte a mozgalom elnöke szerdán Törökszentmiklóson.

Toroczkai László a helyi polgármesteri hivatal előtt tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: nem szeretnék magukra hagyni a miklósi embereket. A májusi "akciósorozatuknak" köszönhetően az ártatlan embereket egy dohányboltban összeverő "bűnöző" azóta "rácsok mögött van", a településen pedig helyreállt a viszonylagos nyugalom, ezt a helyi rendőrkapitányságon is megerősítették - jegyezte meg.

Beszámolt arról, hogy a polgármesteri hivatalban tárgyaltak Rácz Bélával, a Törökszentmiklósi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökével. Toroczkai László állítása szerint Rácz Béla azt szeretné, ha "a tisztességes cigány embereknek" nem esne bántódásuk, de "kiemelnék" azokat, akik bűncselekményeket követtek el, és akiket nem tudnak beilleszteni a társadalomba a "normális életet élő, dolgozó magyar, illetve cigány emberek közé". Meghallgatták a város jegyzőjének hivatalos álláspontját és beszélgettek helybéliekkel is - tette hozzá.

A Mi Hazánk azután tartott demonstrációt Törökszentmiklóson, hogy egy férfi április 25-én egy szórakozóhelyen bántalmazott egy embert, május 3-án pedig a helyi dohányboltban támadt másik két emberre. A Szolnoki Járásbíróság letartóztatta a gyanúsítottat.

Forrás: Hírklikk