Tóth Bertalan: kiállunk Bangóné mellett

HírKlikk 2019. április 29. 17:03 2019. ápr. 29. 17:03

Az MSZP kiáll Bangóné Borbély Ildikó mellett, fellép a kiforgatott mondatokat használó gyűlöletkampánnyal szemben és megvédi a közösségét – mondta Tóth Bertalan, a párt elnöke hétfőn sajtótájékoztatón. Ujhelyi István kampányfőnök azt mondta: amit a Fidesz tesz Magyarországgal, az undorító és visszataszító: „egy patkánykormányzás patkánykampánya.”

„Szeretném rögzíteni, hogy a közösségünket, a pártunkat ért támadással szemben fellépünk, és ez a közösség megvédi minden tagját. (…) Bangóné Borbély Ildikó a Magyar Szocialista Párt tagja, a magyar országgyűlés képviselőcsoportjának tagja és a frakciónk frakcióvezető-helyettese, és az is marad” – mondta a pártelnök.

Tűrhetetlennek és elfogadhatatlannak nevezte, hogy „az ellopott közpénzből” a Fidesz gyűlöletkampányt épít, és közölte: „Felvesszük a kesztyűt és meg fogunk harcolni a hazugsággal szemben”.

Bangóné bocsánatot kért, mert mondott egy mondatot, amit félremagyaráztak. „Semmiképp sem a Fidesz szimpatizánsaira vonatkozó mondatról van szó” – mondta Tóth, majd így folytatta: Bayer Zsolt, a Fidesz publicistája „személy szerint engem konkrétan, félreérthetetlenül lepatkányozott”, de „érdekes módon ő nem kért tőlem bocsánatot”.

Azt mondta, mindent meg fognak tenni, hogy ellent tartsanak egy populista, gyűlöletkeltő kampánynak.

Ujhelyi István, az MSZP EP-kampányfőnöke is tiltakozását fejezte ki minden olyan politikai magatartás ellen, ami szavazókat, választókat sérteget vagy bélyegez meg.

Megjegyezte: bár a tűrhetetlen, „felfoghatatlan” budapesti patkányhelyzet sajnos a közbeszéd részévé vált, „nem mi hoztuk be a közélet színpadjára a patkányt, mint jelzőt”. A gyűlöletkampány és a gyűlölködő kommunikáció a Fidesz fegyvere: csak a tegnapi napon egymillió forintot fizetett ki a Bangónét támadó hazug Facebook-hirdetéseiért.

„De ezt a fegyvert okosan kell használni, és ezt most nem okosan használja a Fidesz. Mert mostantól minden magyar választónak, a Fidesz fizetett Facebook-hirdetését nézve, az fog eszébe jutni, hogy ez egy patkánykormányzás patkánykampánya” – mondta.

„Mert az, amit a Fidesz művelt Magyarországgal, az undorító és visszataszító. És az, amit tesz Magyarországgal például az európai uniós tagságunk kapcsán, az kártékony” – bontotta ki.

Forrás: Hírklikk