Trump négy százalékkal előzi Bident

HírKlikk 2023. december 10. 16:10 2023. dec. 10. 16:10

Most kezdhetnek csak igazán aggódni a demokraták, és maga Joe Biden is. A választás ugyan még messze van, de a Wall Street Journal legfrissebb felmérése szerint Trump négy százalékos előnnyel vezet Biden jelenlegi elnök előtt.

Egy mai felmérés szerint Biden elnök megítélése új mélypontot ért el, most először vezet ellenében Donald Trump. Bidenre a felmérések szerint a választók 43 százaléka szavazna, míg Trumpra 47 százalék.

Ráadásul Trump előnye hat százalékpontra nő, ha öt potenciális harmadik párti és független jelölt is elindul a választáson. Ők együttesen 17 százalékot kapnak, a demokratából függetlenné vált Robert F. Kennedy Jr. támogatottsága ebből nyolc százalék.

A választók mindössze 23 százaléka mondta azt, hogy Biden politikája segített neki személyesen, míg 53 százalék szerint neki az elnök programja inkább ártott. Ezzel szemben a választók mintegy fele szerint Trump politikája, amikor elnök volt, segítette őket személyesen, míg 37 százalékuk szerint ártott nekik.

A cikkben amit a HVG szemlézett, a Wall Street Journal többször is figyelmeztet arra, hogy a választás egy év múlva lesz, addig még sok minden történhet, ezért messzemenő következtetéseket nem lehet levonni a felmérésből.

 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom