Turizmus zár alatt: a kormány maga terjeszti a rémhíreket?

HírKlikk 2021. január 21. 05:00 2021. jan. 21. 05:00

Alaptalan és felelőtlen rémhírterjesztéssel vádolta meg a kormány a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének vezetését, miután a szervezet körlevélben tájékoztatta a tagjait arról, hogy a kormányzati információk alapján, pünkösdig, vagyis május második feléig még várhatóan fennmaradnak a szektort érintő korlátozások. A kormány illetékesei szerint ilyen döntés nincs, nem igaz tehát, hogy a szállásadóknak és éttermeknek várhatóan pünkösdig még zárva kell maradniuk.

Az MSZP közleményben hívta fel a figyelmet, hogy ehhez képest Guller Zoltán, az állami Magyar Turisztikai Ügynökség videóüzenetében még arról beszélt, hogy „terveink szerint nyáron indulunk", sőt, a szervezet egyik hivatalos podcastjében úgy fogalmazott: „néhány hosszú és kemény hónapot kell kivárnunk még, amíg április-májusban megkezdődhetnek a tömeges oltások". De nem csak ő, hanem a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely is arról beszélt az egyik legutóbbi Kormányinfón, hogy a szektor újranyitása csak nyáron reális.

A szocialisták szerint a több százezer ember megélhetését biztosító turisztikai- és vendéglátó ágazatot brutálisan érintették a koronavírus-járvány következményei, a kulturális szektor mellett ők szenvedték el a legtöbb kárt a korlátozások miatt.

Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy az összevissza beszéd és a felelőtlen vádaskodás helyett folytasson egyenes és nyílt kommunikációt és nyújtson valódi, transzparens segítséget az érintetteknek.

Forrás: MTI-OS