Újabb félmilliárddal drágul a vadászati világkiállítás

HírKlikk 2021. május 14. 20:41 2021. máj. 14. 20:41

A plakátkampányokról is ismert Balásy Gyula cégei most egy 500 millió forintos keretmegbízást tettek zsebre a rendezvény kommunikációs feladatainak ellátására.

A keretszerződésből kiolvasható, hogy a félmilliárdos összegből 350 millió forintot biztosan elkölt Balásynál a rendezvényt tető alá hozó állami cég, az Egy a Természettel Nonprofit Kft. A fennmaradó 150 millió forint pedig opciós összeg arra az esetre, ha esetleg további kommunikációs igények merülnének fel – vette észre a 24.hu.

A szeptemberben induló rendezvénysorozatra szánt kommunikációs költségek igen dinamikusan mozognak. 2019 áprilisában keretmegbízást kötöttek Balásy cégeivel a rendezvény előkészítő kommunikációs feladataira, a 2020. június 30-ig tartó időszakra. A Közbeszerzési Hatóság honlapján megjelent tájékoztatás szerint 1 milliárd 33 millió forint + áfa jutott a cégeknek.

Tavaly októberben aztán ismét nettó egymilliárdos keretmegbízás landolt a Balásy-cégeknél a rendezvény előkészítéséhez és megvalósításához kapcsolódó kommunikációra. A megállapodás szerint a keretösszeg kimerüléséig, illetve legkésőbb 2022. január 31-ig kötötték. A mostani, félmilliárdos szerződést május elején írták alá, szintén az összeg kimerüléséig, de legkésőbb 2022. június 30-ig hatályos. Itt a feladatok között már az előkészítés és a megvalósítás mellett az utókommunikációhoz kapcsolódó feladatok is szerepelnek.

A 24.hu összesítése szerint így 2083 millió forint tehát biztosan Balásyéknál landol, ha pedig az állami cég az opciós összegeket is igénybe veszi, akkor az eddig látható kommunikációs költségek meghaladják a 2,5 milliárd forintot.

Forrás: 24.hu