Újabb lélegeztetőgép-tendert írt ki a honvédség, pedig 16 ezer van raktáron

HírKlikk 2023. szeptember 26. 19:00 2023. szept. 26. 19:00

A közbeszerzés részletei ráadásul arról árulkodnak, hogy az egész előre le van zsírozva.

Hadházy Ákos független képviselő hívta fel a figyelmet egy igencsak visszásnak tűnő közbeszerzési eljárásra, amit a Magyar Honvédség Egészségügyi Központja írt ki. A politikus a Facebook oldalán osztotta meg a képernyőfotókat a tender kiírásáról, emellett arra is emlékeztet, hogy jelenleg még mindig van 16 ezer darab lélegeztetőgépünk.

Egészen pontosan így fogalmazott: „miközben 16000 (!!!) lélegeztetőgép rohad valahol egy raktárban, a Magyar Honvédség újakat akar beszerezni. Az külön bájos, hogy szeptember 22.-én indították meg az eljárást és október 3. az ajánlattételi határidő. Kemény 12 napig várják tehát az ajánlatokat, kicsit sem tűnik úgy, hogy már lezsírozták az egészet."

Ezzel arra utalt, hogy egy klasszikus magyar mutyi van kilátásban.

„Mindenesetre meglepne, ha kínait vennének... Persze Abszurdisztánban minden előfordulhat és ez a közbeszerzés csak egy újabb bizonyíték arra, amit mindenki tud: a 16000 lélegeztetőgép 300 milliárdos megvásárlása a magyar történelem egyik legocsmányabb lopása volt" – tette hozzá.

Szerinte mindez a „beismerése annak, hogy többnyire használhatatlan bóvli eszközöket (nagyrészt nem is lélegeztetőgépeket, hanem horkolásgátlókat!) vettünk méregdrágán. Ilyen szemszögből még pozitív hír is lehet ez a mostani vásárlás, legalább a Honvédkórházban valaki meg merte mondani, hogy bóvlival nem lesz hajlandó embereket altatni vagy intenzíven kezelni.”

Forrás: Facebook


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom