Újra tulajdonost válthat a Telenor, ez lehet az új neve

HírKlikk 2020. augusztus 17. 06:49 2020. aug. 17. 06:49

Lehetséges, hogy a bolgár Telenor ismét új tulajdonos kezébe kerül, alig két évvel azt követően, hogy a cseh milliárdos Petr Kellner által irányított PPF-csoport megvásárolta.

Felmerült, hogy a PPF igyekszik kiszállni azokból a telekom vállalkozásokból, amelyeket a norvég Telenor-csoporttól 2018-ban vásárolt meg – írja a novinite.com hírportálon olvasható cikk nyomán a növekedés.hu.

A Bulgáriában, Magyarországon, Montenegróban és Szerbiában, összesen 2,8 milliárd euróért megvásárolt Telenor telekomszolgáltatók elnevezése egyenlőre változatlan, bár

kiszivárgott információk szerint, előkészületek folynak a „Laa” névre történő átkeresztelésükre.

Tavaly októberben a PPF a magyar üzlet 25 százalékát az Antenna Hungariának eladta és állítólag felmerült a maradék tulajdonhányad értékesítésének lehetősége is.

A bolgár telekom iránt mindenesetre sok az érdeklődő. Az American Providence Equity befektetési alap is jelezte vételi szándékát.

Az esetleges értékesítési szándék egyik magyarázata az lehet, hogy a PPF egy 5G hálózat létrehozását és fejlesztését célzó, nagy beruházásra készül. Ez a folyamat valószínűleg hosszú és költséges lesz, mivel a legfontosabb hullámhosszakat még nem szabadították fel, így a kereskedelmi lehetőségek egyelőre korlátozottak. 

Forrás: Hírklikk