Ukrajna halálos veszélyben van

HírKlikk 2023. december 11. 16:40 2023. dec. 11. 16:40

Putyin megsemmisítő győzelem előtt áll a háborúban – remegnek Európa alapjai – így értékelte a helyzetet kommentárjában Daniel Hannan, az Európai Parlament volt képviselője. Úgy látja, hogy fiaskónak bizonyult az ukrán ellenoffenzíva, a NATO olyasmit él át, mint egykor Amerika és Nagy-Britannia a szuezi válság során.

A kezdeményezés átment Moszkva kezébe, a rakéták Kijevet lövik. Nem véletlenül mondta azt Zelenszkij felesége a BBC-nek, hogy az ország halálos veszélyben van. Most az ukránoknak kell beásniuk magukat a front teljes hosszúságában, mert a katonai technológia nem a támadónak kedvez – írja a brit Telegraph.

Az orosz nép rettenetes árat fog fizetni azért, hogy a gazdaság haditermelésre állt át. Putyin ezzel hosszú szenvedésre és éhezésre ítélte muzsikjait, de egyelőre bejött a trükk: ukrán áttörés nélkül lépett a télbe. Tanult azonban korábbi hibáiból, és jól megerősítette állásait. Most már csak ki kell tartania még 12 hónapon át, mert még ha netán nem is választják meg Trumpot, a republikánusok a háború ellen fordultak a törvényhozásban.

Nem véletlen, hogy az orosz elnök kibújt a csigaházából és elment két semleges közel-keleti diktatúrába. Ám nem kizárt, hogy valakik megkérték Szaúd-Arábiát, puhatolja ki a béketárgyalások lehetőségét. Ha ez így van, akkor az akkora katasztrófa a nyugati demokráciák számára, mint egykor Szuez volt.

Bármiféle megállapodás, amely megjutalmazza a Kreml invázióját, azt jelzi a világ számára, hogy NATO képtelen megvédeni egy országot, noha a két vezető katonai hatalom, az Egyesült Államok és Nagy-Britannia fogott össze. A nyugat rendkívül súlyos presztizsveszteséget szenvedne, ideértve az olyan értékeket, mint a polgári szabadságjogok és a demokrácia. Újabb válsággócok alakulnak majd ki, mert felbátorodnak olyan rezsimek, amelyek a kisujjukat nem mozdították a liberális eszmékért.

Még van kiút, ám ha Oroszország erővel meg tud tartani területeket, akkor a vesztes az egész 1945 utáni nemzetközi rend lesz – figyelmeztetett a szerző.

 

Forrás: Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom