Ukránul beszélt egy kisfiú egy német játszótéren, ezért egy férfi bedobta a csatornába

HírKlikk 2023. szeptember 2. 19:30 2023. szept. 2. 19:30

Egy 40-45 éves férfi támadt az ukrán gyerekekre és rájuk parancsolt, hogy beszéljenek oroszul, valamint azt állította, hogy Ukrajna kezdte a háborút. A tízéves kisfiú könnyebb sérülésekkel megúszta, az elkövetőt még keresik.

A németországi Einbeckben támadt rá egy ismeretlen férfi a csatorna mellett játszó gyermekekre múlt szombaton – írja a Welt.de, amit a hvg.hu vett észre. Miután a férfi meghallotta, hogy ukránul beszélnek, rájuk parancsolt, hogy beszéljenek oroszul és azt mondta Ukrajna kezdte a háborút.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a férfi először megrángatott egy kislányt a hajánál fogva, majd áthajította az egyik tízéves fiút a csatorna fölött futó híd korlátján. A gyermek nekiütközött a vasgerendáknak, és a fején és a bal lábán szenvedett sérüléseket. A férfi a csatornában fekvő fiúhoz ezután még egy üvegpalackot is hozzávágott, ami a gyermek jobb vállát találta el. Ezt követően az ismeretlen tettes elmenekült a helyszínről.

A gyereket kórházba szállították, és sérüléseinek ellátása után hazaengedték. Az ügyész a támadást politikai indíttatásúnak minősítette. A rendőrség várja a további szemtanúk jelentkezését, a gyanúsítottat még keresik.

Forrás: hvg.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom