Uniós támogatással lesz innovatív a szakképzés

HírKlikk 2020. május 29. 16:50 2020. máj. 29. 16:50

A Széchenyi 2020 programban elindult „A gazdaság fokozatváltását támogató innovatív képzések" című kiemelt projekt, amelyet az IKK Innovatív Képzéstámogató Központ, mint konzorciumvezető – kilenc szakképzési centrummal együttműködve – valósít meg, 9 milliárd 941 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

A gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) megvalósuló projekt célja a szakképzés átalakításának támogatása és az Ipar 4.0 technológia használatára felkészítő innovatív képzési rendszer kialakítása. Ezen felül, a program hozzájárul a gazdaság versenyképességének megőrzéséhez, a vállalkozások támogatásához és megfelelő képzettséggel és kompetenciákkal rendelkező munkaerő biztosításához.

A 2022. október 31-ig tartó projektben nagy hangsúlyt helyeznek az ágazati képzőközpontok és akkreditált vizsgaközpontok kialakítására, ezek módszertani megalapozására, az akkreditációs rendszer kidolgozására és a szervezeti szintű működés kialakítására.

A konzorcium tagjai: a bajai, a debreceni, a győri, a kecskeméti, a miskolci, a nyíregyházi, a székesfehérvári, valamint a szekszárdi és a Vas megyei szakképzési centrum – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI/Hírklikk