Utoljára hallgatták meg Varga Mihályt pénzügyminiszterként?

HírKlikk 2024. október 10. 05:45 2024. okt. 10. 05:45

Vajon utoljára állt a Költségvetési Bizottság elé pénzügyminiszterként Varga Mihály? – tette fel a kérdést közleményében Vajda Zoltán, a Költségvetési Bizottság elnöke, az MSZP országgyűlési képviselőcsoportjának tagja.

Varga Mihály pénzügyminiszter évenkénti egyszeri meghallgatására a Költségvetési Bizottság szerdai ülésén került sor.

„Tavaly 34, idén 28 percen át részleteztem a tárcavezetőnek a súlyosabbnál súlyosabb gazdasági és költségvetési problémákat, valamint soroltam kérdéseimet, ezek zömére azonban sajnálatos módon nem tudott válaszolni Varga Mihály, ahogy arra sem, ez volt-e az utolsó alkalom, amikor pénzügyminiszterként hallgathattuk meg. Kérdéseim fókuszában az államadósság helyzete állt, hiszen idén minden magyar ember, az újszülöttől az aggastyánig 400 ezer forintot fizet az államadósság kamataira, azok finanszírozására. Havi szinten ez a 30 ezer forint feletti összeg magasabb, mint a családi pótlék összege két gyermek után. Az összes Európai Uniós tagország közül pedig GDP-arányosan is messze a magyarok fizetik a legtöbbet az államadósság finanszírozására, 4,79 százalékot.”

Vajda Zoltán a számos szakmai kérdés mellett arra is kíváncsi volt, hogy ezen az ülésen láthatták-e utoljára pénzügyminiszterként. A miniszterelnök ugyanis korábban a két legkudarcosabb minisztere áthelyezéséről beszélt, Varga Mihály így várhatóan jegybankelnök lesz, míg Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter még szélesebb jogkörökkel, a költségvetésért is felelni fog. Az MSZP politikusa szerint hasonlóan sok más kérdéséhez, erre sem kapott választ.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom