Valami nem stimmel: Orbán megdicsérte Karácsonyt

HírKlikk 2020. június 4. 18:45 2020. jún. 4. 18:45

„Nagyra értékelem a főpolgármester döntését a fővárosi trianoni megemlékezés kezdeményezéséről" – írta meg Orbán Viktor újságírói kérdésre adott válaszát az atv.hu.

A portál emlékeztet, hogy Karácsony Gergely korábban arra kérte a budapestieket, „járuljanak hozzá maguk is, hogy egy perce álljon le a város a trianoni döntés századik évfordulóján, június 4-én, 16 óra 30 perckor. Egy percre meg fog állni a budapesti közösségi közlekedés, leállnak a metrók, a buszok, a villamosok, és arra kérek mindenkit, hogy egy rövidke percre álljunk meg mi is, mindannyian, a budapesti polgárok közössége. Álljon meg egy percre a közúti autós, biciklis és gyalogos közlekedés!".

A miniszterelnök úgy vélte, június 4-én ez a helyes magatartás, hiszen Budapest a nemzet fővárosa. Mint mondta, a trianoni békediktátum 100 éves évfordulójának az az üzenete, hogy bár politikai különbségek lehetnek közöttünk, mindannyian ugyanahhoz a magyar nemzethez tartozunk.

Ez eléggé meglepő, főleg azok után, hogy Kövér László házelnök nemrég kijelentette, hogy az ellenzék nem része a nemzetnek.